Українців попередили про скорочення соціальних виплат.

Кабінет Міністрів України на засіданні 11 серпня скасував норму, введену навесні 2020 року, Про збільшення на 50% соціальних нормативів на ЖКП при призначенні субсидій. Підвищений норматив буде діяти тільки в разі введення в регіоні "червоного" рівня карантину.

Таким чином сьогоднішній розмір субсидій для деяких категорій населення можу урізати ні багато ні мало на третину. Для деяких сімей це виявиться просто катастрофічною сумою грошей. Але про те, що це може статися попереджали відразу.

Схваленим на засіданні документом документом змінюються правила надання субсидій. Зокрема, житлові субсидії призначаються у разі купівлі квартири (будинку) протягом шести місяців після продажу іншої квартири (будинку), які були єдиним житловим приміщенням у власності особи, на підставі підтверджуючих документів.

Крім того новою постановою було внесено ще ряд змін, про які українцям варто знати. В першу чергу це стосується того, що субсидія може бути призначена тим людям, зарплата яких становить менше 50% середньої в Києві і Севастополі і менше 20% в обласних центрах і містах обласного значення.

Також тепер іноземці, які перебувають на території України офіційно, можуть розраховувати на отримання соціальних виплат. Вони можуть стосуватися як оплати за житлово-комунальні послуги, так і пільг на придбання твердого палива та скрапленого газу.

Про те, як можна швидко оформити для себе субсидію можна почитати на відповідних державних сайтах. Там дана повна інформація на цей рахунок.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні буде проведено черговий перерахунок пенсій.

Також писали, що українських пенсіонерів чекають нові доплати, хто скільки отримає.

Нагадаємо, що в Україні нараховуватимуть пенсії по-новому, що зміниться.