Уряд прийняв рішення знизити тариф на електроенергія з 1,68 до 1,44 грн за кВт*год для домогосподарств, які споживають менше 250 кВт*год на місяць за рахунок відмови від спеціальних тарифів, які вводилися на ремонт електричних мереж.

Однак журналіст Сергій Головньов вважає це популізмом, дурістю і стратегічно шкідливим для країни рішенням. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook Facebook.

Шляхом розрахунків він припустив, що одне домогосподарство може заощадити близько 60 гривень на місяць або 2 євро. Той, хто споживаючи 250 кВт*год платив 420 грн, після зменшення тарифів заплатить 360 грн на місяць. Для тих, хто споживав 100 кВт·год на місяць, економія складе менше одного долара.

Журналіст упевнений, що для того, щоб компенсувати пільгову ціну населенню, більше заплатять середні та дрібні виробники, магазини, спортзали, водоканали, державні установи, школи та дитячі садки.

Головньов впевнений, що різниця цін буде закладена у вартість послуг для українців і в податки. Зрештою населення заплатить більше, ніж два долари на місяць на сім'ю.

Що стосується підвищення заробітної плати, яка запланована на грудень поточного року, то це буде означати тільки інфляцію. А ось реальні доходи населення не зростуть. Тому, журналіст упевнений, що зниження тарифів є обманом.

"Ви завжди заплатите ринкову ціну за спожиту електроенергію. Якщо не в тарифі, то в магазині і в інших місцях", – підсумував Головньов.

Раніше Hyser писав про те, що для українців змінять вартість на газ.

Також Hyser повідомляв, що експерти попереджають українців про те, що вартість комунальних послуг в Україні дорожчатиме.

Нагадаємо, що українців обрадували раптовими новинами щодо підвищення цін на електроенергію.