Всім українцям надійшла тривожна новина. На території України був виявлений продукт, який вміщує в себе небезпечну отруту, здатну вбити людину.

Про це повідомляє портал "РБК-Україна"

У прес-службу Держпродспоживслужби в Чернівецькій області надійшла інформація про те, що в м'якій сировині, хлібобулочних виробах і в морозиві було виявлено справжню отруту.

Експерти повідомляють, що в продуктах був виявлений етиленоксид – хімічна речовина органічної речовини, яка дуже небезпечна для людей і тварин. Якщо отруїтися цією отрутою, то можна відчувати головний біль, задишку, нудоту і блювоту.

Дану добавку виявили в булочках, які постачають в Україну з Франції, в морозиві і пампушках. Крім цього, етиленоксид був і в м'якій сировині, яка надійшла в Україну з території Туреччини.

У Держпродспоживслужбі повідомили всім операторам ринку про те, що всі продукти, про які говорилося вище, повинні бути перевірені, і вжиті відповідні заходи. Ці небезпечні продукти необхідно вилучити з торгових лавок.

Як відомо, етиленоксид дуже багатий на сильні речовини, які використовуються в цілях дезінфекції. Тобто, він вбиває різноманітні мікроорганізми. Для прикладу можна навести одноразовий шприц, який стерилізують етиленоксидом.

Крім цього, раніше надходила інформація про те, що така ж отрута була виявлена в морозиві, яке потрапило в супермаркети Києва. Морозиво було доставлено з Румунії, хоча на етикетці було написано, що воно вироблено у Франції.

Морозиво "Mars" компанії "Масгомех SRL, Campia-Turzii" було видалено з усіх прилавків в магазинах і було знищено. Після цього інциденту великі супермаркети відмовилися від таких поставок.

Варто відзначити, що в Держпродспоживслужбі Харківської області також виявили цю отруту в морозиві.

Всім українцям варто задуматися про те, що відбувається і зробити правильні висновки, щоб не отруїтися небезпечною речовиною. Як сильно не хотілося б прохолодного морозива в жарку погоду, краще від нього відмовитися.

Нагадаємо, що медики розповіли, що стан ваших губ може вказати на хворобу.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", експерти розповіли про плюси і мінуси кукурудзи.