У Вінницькій області зафіксовано перші три смерті внаслідок штаму "Дельта".

В Україні продовжує поширюватися небезпечний штам коронавірусу під назвою "Дельта". Днями у Вінницькій області було зафіксовано три смерті пацієнтів. Всі вони похилого віку. Раніше експерти неодноразово говорили про те, що штам "Дельта" дійсно більш небезпечний для літніх людей. Цю ж інформацію підтвердили і американські дослідження.

"Сьоме місце займає Вінницька область за кількістю проведених щеплень і діагностує мутований штам "Дельта", привезений з Росії. З 25 інфікованих троє померли: чоловік і жінка з Гайсинського району – обом по 83 роки, і 73-річний чоловік з Вінницького району", - заявив на брифінгу голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

Крім того він розповів про те, що тільки за 11 серпня щеплення отримали близько 7 тисяч осіб. За весь час було вакциновано близько 300 тисяч осіб.

Для жителів області доступні чотири вакцини: Comirnati (Pfizer-BioNTech), AstraZeneca, CoronoVac і Мoderna.

У Міністерстві охорони здоров'я України закликають не відкладати вакцинацію на потім. Так як це може привести до зараження небезпечним штамом. Дослідники з'ясували, що у вакцинованих людей в половину більше шансів не заразитися.

Тим більше, що зараз можна зробити щеплення в масових центрах вакцинації. Записатися може будь-хто.

Крім того вже до осені багато експертів говорять про те, що може початися третя хвиля пандемії. Все через поширення штаму "Дельта". Під час нової пандемії може постраждати набагато більше людей, ніж за дві попередні. Тому вакцинацію відкладати категорично не можна.

Раніше Hyser писав про те, що у Києві після вакцинації американським препаратом померла жінка.

Також писали, що в Україні вже продовжили карантин, озвучені всі умови.

Нагадаємо, що медики назвали вакцину, яка захищає від госпіталізації.