На Донбасі готуються до масштабних навчань військових.

Служба безпеки України готується до проведення масштабних навчань на Донбасі. Всього навчання проходитимуть протягом місяця. Вже для цього підготовлена вся необхідна військова техніка. Навчання будуть присвячені протидії диверсійним і терористичним загрозам на території Донецької та Луганської областей.

"13 серпня СБУ починає масштабні багатоетапні планові навчання з протидії диверсійним і терористичним загрозам на території Донецької та Луганської областей", – йдеться в повідомленні на сторінці СБУ в соціальній мережі.

У навчаннях буде задіяна вогнепальна зброя та бронетехніка. Всі навчання будуть проходити в умовах, максимально наближених до реальних.

Тому в СБУ вже зробили офіційну заяву до жителів цих регіонів. Вони попросили поставитися з розумінням до проведених навчань і зберігати при цьому спокій. Це важливо для їх власної в першу чергу безпеки.

"Просимо громадян при необхідності пересування містом мати при собі документи, що засвідчують особу (паспорт, водійське посвідчення, довідку про навчання тощо)", – сказано в повідомленні.

Зазначимо, в СБУ давно готувалися до проведення цих навчань. За їх результатами можна буде судити про рівень підготовки окремих підрозділів. Зазначимо, що військові навчання зараз проводяться в багатьох інших регіонах України.

Зокрема, в Києві проводяться навчання резервістом ведення бою в міських умовах. Також були проведені масштабні навчання військових відразу на п'яти полігонах. У них були задіяні всі роди українських військ, а також військова авіація. Це одні з наймасштабніших навчань.

Раніше Hyser писав про те, що Кравчук голосно висловився про поведінку Володимира Зеленського.

Також писали, що Шойгу відповів Зеленському щодо Криму.

Нагадаємо, що на Донбасі укоаінская армія знову зазнала втрат.