Споконвіку вважалося, що газ - це порятунок для гаманця для тих, хто їздить часто і багато. Ось тільки багато хто забуває при цьому про безпеку. Взяти до уваги хоча б те, що газ при нагріванні розширюється, тому балон може вибухнути, якщо в 60‑літрову ємність водій закачає саме 60 літрів. Можливо, саме це і стало причиною каліцтв пасажирів у Воронежі.

Так, стало відомо, що 12 серпня 2021 року у Воронежі на зупинці міського транспорту на вулиці Кольцовській вибухнув автобус. В результаті вибуху ПАЗ повністю згорів, а його уламки розкидало на кілька метрів, повідомляють росЗМІ.

Перша версія, яка з'явилася у правоохоронців, це витік газу через несправність одного з балонів, однак її перевірятимуть.

Вже відомо, що в момент вибуху в автобусі перебувало 35 пасажирів, при цьому постраждали 18 осіб. На місці НП працювало 8 бригад швидких.

Пізно вночі з'ясувалося, що жінка з відривом нижньої третини гомілки померла в реанімації. При цьому ще двоє людей у важкому стані, а у п'ятьох стан середньої тяжкості.

До пізньої ночі на місці інциденту працювали співробітники екстрених служб. Ситуацію контролювали заступник прокурора Воронезької області Костянтин Кремньов і прокурор Ленінського району міста Юрій Бурсов. НП також зацікавилися експерти-криміналісти ФСБ.

Уламки автобуса правоохоронці вже досліджують на наявність слідів вибухових речовин. Адже всупереч версії, що вибухнув несправний газовий балон, представник перевізника запевняє, що всі його автомобілі дизельні.

Підтверджує таку інформацію і Олексій Олейников, водій пасажирського автобуса, який вибухнув у Воронежі. Його слова опубліковані в Telegram- каналі"обережно, новини".

"Ми стояли на зупинці, люди сідали в автобус, загорівся червоний. Вони заходили з пішохідного переходу. Виїжджаю - ось такий хлопок, скла, дим, не розумію, що сталося", — розповів він.

Момент вибуху автобуса у Воронежі потрапив на відео:

У зв'язку з подією, Воронезький губернатор Олександр Гусєв доручив перевірити всі автопарки міста. Масові перевірки пасажирського транспорту почнуться з ранку п'ятниці на кінцевих зупинках, а з працівниками автобаз проведуть інструктажі.