За часів незалежності Української держави роль і вплив РНБО змінювалися з року в рік і можна сказати, що аж до президентства Порошенка призначення туди було "почесним посиланням" і не більше. Все кардинально змінив Володимир Зеленський, зробивши в 2021 році РНБО головним політичним ньюзмейкером.

Так, з початком військових провокацій на Сході України тема безпеки стала актуальною як ніколи, тому не дивно, що роль РНБО тепер куди важливіше, ніж до цього. Крім того, саме Зеленський зрозумів, що саме через цей орган він може збільшити свій вплив на політику держави і спритно це використовує.

Стало відомо опісля прес-службу РНБО, що на 20 серпня для обговорення вкрай важливих питань Президент Володимир Зеленський знову скликає засідання Ради національної безпеки і оборони. Воно має відбутися в Києві, але точний час і місце учасникам заходу оголосять пізніше. Відповідне доручення отримав секретар РНБО Олексій Данилов.

"Президент України Володимир Зеленський доручив Секретарю Ради національної безпеки і оборони України Олексію Данилову організувати проведення 20 серпня 2021 року в м.Київ засідання РНБО України. Всі члени РНБО України проінформовані про проведення засідання. ",- йдеться в повідомленні.

Попередньо відомо, що це засідання РНБО чиновники хочуть присвятити питанням українських лісів та загальнонаціональним екологічним ініціативам.

З іншого боку, 20 серпня 2021 року в Москві президент Росії гостинно приймає канцлерку Німеччини Ангелу Меркель, яка вже 22 серпня відвідає з офіційним візитом і Київ. Тому українці припускають, що засідання РНБО може прямо стосуватися підготовки до цієї важливої зустрічі.

Крім того, це засідання, які традиційно проходять щоп'ятниці, буде останнім перед Днем Незалежності України, який святкуватимуть наступного за ним вівторка, 24 серпня.

До слова, на попередньому засіданні РНБО були розглянуті питання декларування подвійного громадянства і розробки системи моніторингу олігархів.

Раніше Hyser писав, що вакцинація в Україні стане обов'язковою.

Крім того, наш портал повідомляв, що Перша леді України в черговий раз вразила бездоганністю стилю.

Нагадавши, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, коли українцям чекати новий локдаун.