Ні для кого не новина, що Україна - це держава із величезними пенсійними витратами, але при цьому мізерними пенсіями. А все тому, що поповнюють Пенсійний фонд 13 млн працюючих українців, а державного забезпечення потребують аж 11,2 млн пенсіонерів. А ще часто трапляються помилки в нарахуванні або неможливість підтвердити людиною той чи інший параметр. Боротися з таким взялась Людмила Денисова.

Так, уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова неодноразово звертала увагу громадськості та влади, що є проблеми з підрахунком страхового стажу для певних категорій громадян. Мова йде про періоди тримання особи під вартою, відбування покарання в місцях позбавлення волі та перебування в засланні й на примусовому лікуванні.

Провівши власний моніторинг проблеми та з метою забезпечення рівності прав усіх категорій, що потребують державного забезпечення, Кабмін таки вніс зміни до процедури підтвердження стажу для пенсії, а саме до пункту 12 "Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній".

Про це Людмила Денисова 11 серпня написала у Facebook.

Зокрема, вона зазначила що "тепер до страхового стажу при призначенні пенсії для людей, що опинились заручниками вищевказаних обставин, цей період буде зараховуватись на підставі судового рішення".

"У рамках відкритого мною провадження внесла відповідні пропозиції Міністерству соціальної політики України та Пенсійному фонду України щодо необхідності врегулювання цього питання. Документ № 637 від 12 серпня 1993 року було відкоректовано", - повідомила вона.

До слова, це не єдине покращення життя для людей, що скоїли злочин. Так, в рамках експериментального проекту, в Україні особам, які перебувають у слідчих ізоляторах (СІЗО) за гроші дозволять користуватися телефоном і доступом в інтернет.

Раніше Hyser писав, що українцям повідомили про перерахунок пенсій.

Нагадаємо, українців попередили про зміни, які стосуються соціальних виплат.