Через глобальне потепління середньорічна температура на планеті піднялася вже більш, ніж на 2 градуси, а в деяких регіонах і на 3. У зв'язку з цим робити будь-які прогнози, грунтуючись на події минулого року, дещо некоректно. Можливо тому навіть прогноз народного синоптика Леоніда Горбаня каже, що осіння погода буде характеризуватися великою нестійкістю.

Нестерпна спека, урагани і повені показали всьому світу, і Україна не виняток, що людство вступило в епоху кліматичних аномалій. Так, за прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня восени українцям варто розраховувати як на аномальну спеку, так і на аномальний холод. Будьте готові відчути і майже літні + 20 градусів, і зимові -4, повідомляє Оглядач.

За його прогнозом, можливі періоди різкого похолодання і різкого потепління, коли за лічені дні температура буде змінюватися на 6-10 градусів.

Взяти хоча б прогноз на Київщину. Так, якщо вдень повітря буде прогріватися до +7...+9 градусів, то нічні температури можуть наближатися до нуля.

А ось що стосується півдня України, то там температурні "гойдалки" ще більш стрьомні, судячи з графіку для Миколаївської області: від +21 до снігу.

При цьому можна відзначити, що обидва регіони України об'єднує істотне потепління в період з 8 по 13 жовтня. Температура підвищуватиметься щодня, досягнувши максимуму в межах +19 + 21 градуса, але з 17 жовтня народний синоптик прогнозує різке похолодання. Так, протягом всього 1-2 днів температура знизиться відразу на 9 градусів.

У другу декаду жовтня можна сміливо планувати відпочинок на природі, так як опадів не передбачається. Всього ж за місяць буде 6 дощових днів і вони або на початку місяця, або вже в кінці— 5, 6, 10, 20, 23 і 26 числа.

Особливих повеней в ці дні очікувати не варто-опади по країні Горбань прогнозує в межах норми, і тільки в Українських Карпатах їх очікується до 70% від норми.
Переломним днем в жовтні потрібно вважати 19-е число, а все тому, що буквально за три дні температура досягне позначки +15 +17 градусів. Правда, потім почнеться нове, ще більш різке похолодання.
Закінчиться жовтень з денною температурою на рівні + 4 градуси.

Раніше Hyser писав, що Сочі вдруге за місяць пішов під воду.

Також наш портал повідомляв, що вчені пророкують нові катаклізми в Європі.

Нагадавши, пророцтва Ванги на 2021 рік почали збуватися.