Спекотна літня погода сприяє розмноженню у водоймах України різних небезпечних мікроорганізмів.

Під час літнього відпочинку можна підхопити грибки, інфекційні захворювання, кишкову паличку, лептоспіроз і гельмінти, пише"Обозреватель".

Лептоспіроз викликають довгі, закручені спіраллю бактерії. Заразитися їм досить просто. Для цього достатньо скупатися у водоймі, зараженому цими мікроорганізмами. Захворювання дуже небезпечно для людини, тому його необхідно в терміновому порядку лікувати.

У людське тіло лептоспіроз проникає через рани, порізи або подряпини, а також очі, рот, ніс.

Серед симптомів - головний біль, почервоніння очей, висип, діарея, лихоманка, біль у м'язах. Але іноді захворює протікає безсимптомно.

Після відвідування пляжу у людини можуть з'явитися грибок на ногах, тому фахівці рекомендують гарненько мити ніг після відвідування громадських місць.

Симптомами грибкової інфекції є свербіж шкіри, лущення шкіри, ламкість нігтів, пухирі. Для ефективного лікування потрібно визначити, з яким видом грибка ви маєте справу.

Кишкова паличка в основному нешкідлива. Але є така, яка небезпечна для здоров'я людини. Вона викликає температуру до 39 градусів, озноб, лихоманку, загальний занепад сил, болі в животі, блювоту і сильну діарею.

В основному захворює проходить без наслідків, проте в деяких випадках можливі ускладнення у вигляді анемії, проблемами зі згортанням крові і роботою нирок.

Галофілез можна підхопити в морській воді в період відпусток - досить просто сьорбнути солоної води. Інфекція може призвести до зневоднення, особливо у дітей. При підозрі необхідно терміново звернутися до лікаря, адже інкубаційний період хвороби триває всього шість-вісім годин. Серед основних симптомів виділяють пронос, сильний біль в животі, високу температуру.

Ротавірусна інфекція виявляється у вигляді водянистого проносу, нудоти, блювоти, зневоднення. Вона не особливо небезпечна, але при перших ознаках все ж необхідно звернутися до медиків.

Гепатит А також можна підчепити через воду на курорті. Також він може оселитися на шезлонгу, предметах, до яких доторкався хворий. При даному виді гепатиту у людини виникає жовтяниця, інтоксикація, висока температура, сильний головний біль, озноб.

Раніше Hyser писав про те, що українців попередили про прихід дуже сильної спеки.

Також Hyser повідомляв, що українці здивувалися появі снігу на трасі Київ-Миколаїв у серпні.

Нагадаємо, що Туреччина постраждала від потужних повеней і зсувів.