Після того, як ісламістський рух "Талібан" увійшов до столиці Афганістану Кабула, їх представник заявив про закінчення війни в країні.

Після цього у людей почалася паніка і вони почали штурмувати аеропорт столиці, який залишився єдиним місцем, контрольованим армією США, пише "Обозреватель".

Таліби взяли під свій контроль всі прикордонні переходи, через які можна виїхати з Афганістану.

У Мережі почали з'являтися відео, на яких видно, який хаос твориться в аеропорту. Американські військові відкрили попереджувальний вогонь у повітря, коли натовп людей вийшов на злітно-посадкову смугу.

В даний час тільки військові літаки користуються аеропортом "Хамід Карзай" - всі комерційні рейси скасовані. Понад 60 країн виступили із заявою дозволити безперешкодно покинути країну своїм громадянам.

Американські ЗМІ повідомляють, що рейси їхньої країни мають пріоритет на виліт, що призводить ще до більшого хаосу і невдоволення серед афганців. Також стало відомо, що американці протягом 48 годин відправлять до Афганістану ще близько тисячі солдатів для того, щоб допомогти евакуювати своїх громадян.

Відзначимо, що при захопленні влади талібами жодна дипломатична організація в Афганістані або будь-яка з її штаб-квартир не зазнала нападів. Представник руху запевняє, що безпека громадян і дипмісій буде забезпечена.

"Ми досягли того, чого прагнули, а саме свободи нашої країни і незалежності нашого народу. Ми не дозволимо нікому використовувати наші землі для націлювання на кого – небудь, і ми не хочемо завдавати шкоди іншим", - сказав він.

Лідер талібів повідомив, що повстанці будуть чекати, поки іноземні війська покинуть країну. Тільки тоді вони почнуть створювати нову інфраструктуру.

Раніше Hyser писав про те, що через співпрацю з США Грузія втратила багато солдатів.

Також Hyser повідомляв, що впав військовий літак-життя людей обірвалися.

Нагадаємо, що у Мережі обговорюють страшну катастрофу в М'янмі.