Всім жителям України повідомили дуже важливу інформацію, яка стосується субсидій. Кабінет Міністрів України прийняв новий закон, і він торкнувся дуже серйозної теми для більшості українців.

Відповідну інформацію оприлюднив портал "Головнокомандувач"

Український уряд повідомив своїм громадянам, що тепер введені нові правила, які стосуватимуться субсидій. Кабінет Міністрів України скасував норму, яка мала торкнутися субсидій.

Відомо, що раніше збиралися збільшити норму соцвиплат на субсидії на 50%. Таку реформу ввели ще в 2020 році після того, як було прийнято ввести локдаун на території України.

Стало відомо, що Кабінет Міністрів України прийняв нову постанову, в якій йдеться про те, що збільшення нормативів буде тільки в тому випадку, якщо Регіон потрапить в «червону» зону карантину. 11 серпня 2021 року ця постанова набула чинності і взяла номер 842.

У даному документі йдеться про те, що буде введена нова норма для надання субсидій. Зараз йдеться про те, що субсидії на комунальні послуги, на покупку квартири протягом півроку після продажу своєї квартири або будинку будуть даватися за новими стандартами.

Дуже важливо відзначити, що навіть якщо зарплата в Києві менше на 50% від середньої зарплати, субсидії більше нараховуватися не будуть. Це дуже серйозна зміна, яка торкнулася Севастополя та інших міст обласного значення.

Є дуже важливе відділення, в якому йдеться про те, що людина, яка претендує на субсидію, не повинна мати мобільний телефон. Тобто, в новій постанові змінено норми для наявності мобільного пристрою для тих людей, які хочуть отримувати субсидії на комуналку.

Крім цього, Кабінет Міністрів готує посилені перевірки сімей, які отримують субсидію або на неї претендують. Експерти вважають, що ці планові перевірки людей, які отримують субсидії, будуть досить витратними і не ефективними.

Нагадаємо, що українцям розповіли, які тепер будуть проблеми з соціальною допомогою.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли, якою буде ціна на газ у цьому опалювальному сезоні.