Міністерство освіти України поділилося планами на новий навчальний рік

Над Україною протягом вже довгого часу нависає небезпека пандемії коронавірусу, за рахунок чого доводиться вводити обмеження в різні сфери життя, в тому числі і в навчальний процес. Багато батьків цікавилися тим, як же буде проходити навчання на початку цього навчального року, і міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в ефірі програми "Сніданок з 1+1" заявив, що 1 вересня українські школярі відправляться на заняття в стандартному режимі.

Міністр пояснив, що на дистанційне навчання або на навчання в змішаному форматі виходитимуть тільки школи, розташовані не в "зелених" зонах адаптивного карантину, тобто в "жовтих", "помаранчевих" і "червоних" зонах карантину.

Шкарлет також розповів, що його відомство, у співпраці з главою Міністерства охорони здоров'я Віктором Ляшком розробили три сценарії початку цього навчального року. Якщо по всій країні буде" зелений " режим, то це означатиме звичайне повноформатне навчання без змін навчального процесу.

Одночасно з тим, в Міністерстві охорони здоров'я висунули ряд вимоги до українських освітніх установ. Так, наприклад, для того, щоб школи могли працювати в звичайному форматі в разі "жовтого", "помаранчевого" або "червоного" рівня карантинних обмежень, вакцинацію повинні пройти 80 відсотків педагогів. У такому випадку школи зможуть працювати навіть під час локдауну. Проте, Шкарлет звернув увагу на те, що змушувати щеплюватися нікого не будуть.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стали відомі нові побічні ефекти від вакцин проти коронавірусу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні продовжили тривалість карантину.

Також "Hyser" писав, що доктор Комаровський попередив українців про нову загрозу.