На популярному курорті в Кирилівці після навали медуз з'явилися полчища комарів, яких так багато, що вони проникають в будинки через найменші щілини.

Відеозаписи очевидців почали з'являтися з мережі Інтернет. Одне з них опублікував сайт "РІА Мелітополь".

На відеоролику видно, що число комах досить велике, але експерти попереджають, що боятися укусів цих комарів не потрібно - це комарі-одноденки, які не кусаються. Ще вони називаються комар-дзвонець тому, що видають звук, схожий на писк, за допомогою якого приманюють самок.

Зазвичай зграї комарів направляються на світло, тому під штучними лампами можна спостерігати їх величезну кількість.

Комарі-дзвінці ще називаються комарі-дергуни або хірономіди. Їх налічується 7046 видів.

Нагадаємо, що раніше через зливи і спеку величезне число комарів населили Національний природний парк "Тузлівські лимани", що в Одеській області.

Еколог і співробітник заповідника Іван Русєв у своєму Facebook написав, що масштабний повітряний планктон з'являється по всьому горизонту лиманів і Чорного моря.

"Це зачаровує явище сформувалося над трав'янистими спільнотами, над величезною мілководною і вологою частиною НПП "Тузловські лимани", - написав Русєв.

За його словами, полчища комарів більше нагадують клуби диму висотою близько 50 метрів.

Русєв пише, що поки будуть теплі дні, поки і можна буде спостерігати рої комарів. Щорічно з липня по грудень їх можна спостерігати вечорами, коли сідає сонце - особливо їх багато в безвітряну погоду. У спеку ж вони ховаються під листям.

Раніше Hyser писав про те, що названі способи, які допоможуть прибрати свербіж після укусу комара.

Також Hyser повідомляв, що синоптики попередили про нову хвилю аномальної спеки.

Нагадаємо, що медики розповіли, як діяти якщо в селі або на дачі вкусив кліщ.