Українське місто вперше закупило маршрутки турецького виробництва

В Україні почали закуповувати турецькі міські автобус виробництва компанії Karsan. Перші автобуси вже можна побачити на маршрутах в місті Харків. Поки що їх всього 9, проте незабаром їх кількість зросте до 40. Про це повідомляє iнформаційний портал "Главком".

Повідомляється, що Україна закуповує у Туреччини дві моделі автобусів. Перша-Karsan Atak, яка здатна вмістити в собі до 58 пасажирів, а друга модель, молодша — Jest, має салон, розрахований на 22 місця.

У обох автобусів підлога знаходиться на досить низькому рівні, тобто на ньому досить комфортно зможуть пересуватися люди в інвалідних візках. До листопада поточного року Харків отримає 150 автобусів турецького виробництва, а ще 350 автобусів зберуть на одному з місцевих підприємств.

У квітні поточного року секретар Харківської міськради Ігор Терехов заявив про те, що протягом декількох років міська влада планує закупити близько 500 автобусів з Туреччини, при тому, що 350 машин будуть збиратися на підприємствах Харкова.

Для здійснення складання буде створено близько 300 робочих місць. Щодо того, де будуть збиратися маршрутки рішення винесуть турецькі інвестори, проте обговорення і переговори з місцевим бізнесом вже ведеться. Терехов вважає, що для Харкова це є вигідним проектом.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі показали, як виглядав прототип ВАЗівської вісімки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на українській дорозі помітили незвичайний"Запорожець" -кабріолет.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали "Запорожець", перетворений на автомобіль"мисливців за привидами".