Багатьом українцям не з чуток знайомий такий діагноз, як гіпертонія.

Однак ризик високого артеріального тиску можна знизити, якщо внести деякі зміни в щоденний раціон, пише "Обозреватель". Всього два продукти допоможуть налагодити тиск і це авокадо і банани.

Регулярне вживання авокадо допоможе знизити ризик виникнення перших ознак захворювання або симптомів, якщо воно з'явилося.

Британський лікар-дієтолог Сара Брюер каже, що гіпертонія є дуже поширеним і серйозним захворюванням, що збільшує ризик деяких смертельних ускладнень, наприклад, серцевих нападів.

Високий артеріальний тиск створює додаткове навантаження на судини. Але велика частина людей не знає, чи схильний їх організм до виникнення гіпертонії, тому вживання даних продуктів в якості профілактики виявиться корисним.

Банан і авокадо, фото: cookist.com

За словами експерта, найкращим способом захиститися від гіпертонії - це вживати більше авокадо. Його користь полягає в тому, що в ньому мала кількість солей натрію.

Плід містить калій, кальцій, магній і вітамін Е, які благотворно впливають на контроль артеріального тиску.

30% м'якоті авокадо складається з тих же мононенасичених жирів, які містяться в оливковій олії.

Сара Брюер провела дослідження, яке показало, що регулярне вживання авокадо може знизити рівень холестерину завдяки рослинним стеролам, розчинній клітковині і антиоксидантам.

Також благотворно на стан здоров'я пацієнтів з гіпертонією позначається вживання бананів. Завдяки вмісту калію, вони допомагають нейтралізувати негативний вплив натрію. Також калій регулює кількість рідини в організмі.

Раніше Hyser писав про те, що експерти назвали їжу, яка призводить до передчасного старіння.

Також Hyser повідомляв, що медики назвали масло, яке захищає від серцевого нападу.

Нагадаємо, що експерти назвали продукти, які руйнують жіноче волосся і шкіру.