Україна поки знаходиться в "зеленій" зоні за темпами поширення коронавірусу. Однак фахівці вважають, що це незабаром зміниться.

Зараз вся територія України знаходиться в "зеленій" зоні за темпами поширення коронавірусу. Однак кількість нових хворих зростає з кожним днем, і вже у вересні фахівці очікують нову "хвилю" захворюваності.

"Епідемічна ситуація в Україні продовжує загострюватися і поки вона залишається все ще контрольованою: ліжка з киснем і реанімаційні ліжка заповнені на 10% і 15%. Це відносно невеликі показники, якщо порівнювати з періодом початку 2021 року, коли було плато перед весняною хвилею. Навантаження на систему охорони здоров'я прискорюється. За тиждень додатково вже 16% пацієнтів додатково потрапляють на COVID-ліжка. Для порівняння-минулого тижня зростання було в 9%", - заявив під час брифінгу керівник Центру економіки охорони Здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганіченко.

За інформацією фахівців, минулого тижня критична ситуація з корнавірусом була тільки в чотирьох областях України, а на сьогоднішній день таких областей вже 16. Однак влада не поспішає вводити локдаун або посилювати карантинні заходи.

Так, за даними Ганіченка, критична ситуація в таких областях: у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Полтавській, Рівненській, Харківській, Хмельницькій, Чернігівській та Чернівецькій, а також у місті Києві. Також значне зростання захворюваності коронавірусом спостерігається в Кіровоградській, Тернопільській та Черкаській областях.

Як повідомлялося раніше, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко придумав новий спосіб мотивувати українців вакцинуватися проти коронавірусу. Обіцяє подарунки.

Hyser також писав, що у Міністерстві освіти дали офіційну відповідь: як навчатимуться діти в новому навчальному році у зв'язку з пандемією коронавірусу. Варто збиратися в школу або навчання буде дистанційним?