У Північній Каліфорнії (США) після купання в озеро померла 7-річна дитина.

Хлопчикові на ім'я Девід Прюітт рідкісна амеба виду Неглерія Фоулера (Naegleria fowleri) буквально з'їла мозок, пише "Обозреватель".

Американські ЗМІ повідомляють, що сім'я проживала в Каліфорнійському окрузі Техейма. Одного разу вони вирішили поїхати відпочити на озеро. По приїзду додому хлопчикові стало погано і вони викликали невідкладну допомогу.

30 липня дитину госпіталізували, а потім перевели в медичний центр Каліфорнійського університету в Девісі. У дитини почався набряк мозку, тому медики змушені були підключити його до апарату життєзабезпечення.

Через кілька днів його не стало. Лікарі поставили діагноз хлопчикові - первинний амебний менінгоенцефаліт (ПАМ), яке викликане зараженням амебою Неглерия Фоулера.

За словами джерела, дане захворювання є дуже рідкісним і, починаючи з 1971 року, всього було виявлено 10 подібних випадків в Каліфорнії.

Центри США з контролю і профілактики захворювань пояснюють, що потрапляння паразита відбувається разом з водою через ніс. Зазвичай амеби мешкають в прісноводних озерах і річках. Іноді вони зустрічаються в басейнах, які не хлорують. Медики кажуть, що як тільки амеба потрапляє в організм, вона тут же заражає мозок і викликає ПАМ. Це все призводить до смерті.

Спочатку пацієнт відчуває сильний головний біль, у нього починається лихоманка, нудота і блювота. У міру розвитку інфекції може виникнути підвищений тонус м'язів шиї, судоми, галюцинації.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на українських пляжах відпочиваючі можуть підхопити грибки, інфекційні захворювання, кишкову паличку, лептоспіроз і гельмінти.

Лептоспіроз проникає через рани, порізи або подряпини, а також очі, рот, ніс.

Грибок на ногах також можна "принести" з пляжу. Фахівці рекомендують гарненько мити ніг після відвідування громадських місць.

Кишкова паличка в основному нешкідлива. Але є така, яка небезпечна для здоров'я-вона викликає температуру до 39 градусів, озноб, лихоманку, загальний занепад сил, болі в животі, блювоту і сильну діарею.

Галофілез можна підхопити в морській воді, сьорбнувши солоний вода. Інфекція може призвести до зневоднення, особливо у дітей.

Ротавірусна інфекція виявляється у вигляді водянистого проносу, нудоти, блювоти, зневоднення.

Гепатит А також можна підчепити через воду на курорті.

Раніше Hyser писав про те, що українців попередили про прихід дуже сильної спеки.

Також Hyser повідомляв, що українці здивувалися появі снігу на трасі Київ-Миколаїв у серпні.

Нагадаємо, що Туреччина постраждала від потужних повеней і зсувів.