Експерти повідомляють, що для українського бізнесу готуються неприємні нововведення

До числа прийдешніх осінніх нововведень для українського бізнес увійшла нова процедура розкриття власників. До 10 жовтня поточного року всі керівники українських компаній зобов'язані подати в Державну реєстраційну службу схему про структуру власності. Це означає, що за 2 місяці дану процедуру необхідно буде пройти більш ніж мільйону юридично осіб, тобто встигнуть не всі. У разі затримки запізнилися загрожують штрафи. Про це повідомляє Інформаційний портал "Економічна правда".

Повідомляється, що згідно з наказом Міністерства фінансів, компаніям потрібно буде не просто перерахувати власників, а й зробити схематичне зображення, у зв'язку з чим в реєстратуру необхідно буде відправити заяву, схематичне зображення структури власності та копії паспортів бенефіціарів компанії. У разі, якщо серед власників є іноземці, необхідно буде додати додаткові документи.

Державним і комунальним структурам, політичним партіям і об'єднанням громадян, які створені не з бізнес-метою, подавати нові дані не потрібно буде. Виняток також буде зроблено для співвласників багатоквартирних будинків і торгово-промислових палат.

Якщо подати необхідні документи невчасно, то керівнику загрожує штраф у розмірі від 17 до 51 тисяч гривень. Якщо ж надати неправдиві дані, то штраф збільшується до 136 тисяч гривень, або провинився і зовсім позбудеться волі на строк до трьох років.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, які тарифи очікують українців з жовтня поточного року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям знизять тарифи на електроенергію, але існує один неприємний нюанс.

Також "Hyser" писав, що українцям розповіли, як можна буде перевірити субсидії не виходячи з дому.