В Одеській області зафіксовано спалах коронавірусу, а саме штаму "Дельта". Серед тих, що заразилися діти і дорослі, які відпочивали на відомій базі відпочинку.

Невтішні новини прийшли з Одеської області. Там, в дитячому оздоровчому таборі "Молода гвардія" стався масштабний спалах штаму "Дельта".

В оздоровчому центрі "Молода гвардія" на даний момент відпочиває понад 1000 осіб. Це діти від 9 до 16 років з різних міст України, а також адміністративний, педагогічний та обслуговуючий персонал табору.

На території табору стався спалах COVID-19, це захворювання підтверджено у 53-х осіб. При цьому у 33-х з них підтверджений штам "Дельта". Серед хворих індійським штамом 30 дітей і 3 дорослих. П'ятьом дітям знадобилася госпіталізація, оскільки їх температура підвищилася до 37,7 градусів.

Ті відпочиваючі, які не контактували з хворими, повинні найближчим часом покинути територію табору і виїхати додому. Близько 500 осіб, які контактували з хворими, будуть ізольовані на 14 днів. Якщо за цей час у них не з'являться симптоми коронавірусу, вони також зможуть виїхати додому.

Цікаво, що за інформацією голови Національної медичної палати Сергія Кравченка, додому планують відправити і всіх хворих. Нібито губернатор Одеської області не збирається вирішувати цю проблему своїми силами, а тому хоче позбутися хворих. Однак за епідеміологічними протоколами, всі хворі не повинні залишати вогнище захворюваності, щоб не розносити вірус по інших містах і областях.

Губернатор Одеської області побоюється не дарма. Справа в тому, що Одеська область може не впоратися з кількістю хворих.

"Якщо кількість тих, хто потребує госпіталізації, зросте, Одеський регіон може не впоратися, так як під COVID-19 готове всього лише близько 150 дитячих ліжок на всю область", — заявив Кравченко.

Як повідомлялося раніше, вчений попередив про потужний спалах коронавірусу в Україні. Коли очікувати погіршення епідеміологічної ситуації і які області в зоні ризику?

Hyser також писав, що Віктор Ляшко вирішив стимулювати українців вакцинуватися від коронавірусу за допомогою подарунків.