Якщо ви планували відпочити в Одеській області восени, то переглянете свої плани. У регіоні спалах індійського штаму "Дельта", який вважається більш смертоносним, ніж класичний коронавірус.

Осередком нового спалаху коронавірусу в Україні стала Одеська область. Тут у відпочиваючих в дитячому таборі "Молода гвардія" зафіксований індійський штам "Дельта".

В одну з лікарень Одеської області було госпіталізовано п'ятеро дітей з коронавірусом. Їх температура піднялася вище 37,7. Однак це далеко не всі хворі. COVID-19 виявили у 53-х осіб з оздоровчого центру. З них 33 людини заражені штамом "Дельта" (30 дітей і 3 дорослих). З хворими контактувало понад 500 осіб, а всього на території табору було понад 1000 відпочиваючих.

П'ятсот осіб, які контактували з хворими, вирушили на 14-денний карантин, решта відпочиваючих повинні якомога швидше покинути територію табору. "Контактні" відпочиваючі зможуть відправитися додому через два тижні, якщо у них не буде ознак коронавірусу.

Всі хворі, згідно епідеміологічним протоколам, повинні перебувати в одному місці і не залишати вогнище захворюваності. Однак губернатор Одеської області вже замовив автобуси, щоб розвести хворих по домівках. Мабуть, керівник області не хоче погіршувати статистику регіону щодо захворюваності коронавірусом і провокувати введення локдауну під час курортного сезону.

Однак, за словами голови Національної медичної палати Сергія Кравченка, в Одеській області може статися медичний колапс. Справа в тому, що лікарні регіону не розраховані на масову кількість хворих коронавірусом дітей.

"Якщо кількість тих, хто потребує госпіталізації, зросте, Одеський регіон може не впоратися, так як під COVID-19 готове всього лише близько 150 дитячих ліжок на всю область", — зазначив Кравченко.

Як повідомлялося раніше, вчений розповів, які області України перебувають у критичній ситуації щодо коронавірусу.

Hyser також писав, що МОЗ зробив заяву: коли в Україні буде введена "жовта" зона?