В Україні збираються підвищити рівень контролю за носінням захисних масок

Експерти проаналізували епідеміологічні ситуації щодо поширення коронавірусу і темпів вакцинації, у зв'язку з чим дійшли висновку, що в усіх областях України посилиться контроль за використанням протиепідемічних засобів. Про це повідомляє офіційна прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Так, глава Міністерства охорони здоров'я України Віктор Ляшко розповів, що після аналізу епідситуації, стану тестування на коронавірусну інфекцію і темпів проведення вакцинації проти китайського вірусу, було прийнято рішення посилити контроль за носінням масок.

Ляшко також зазначив, що поки що ситуація з коронавірусом в Україні знаходиться під контролем, проте вже спостерігається тенденція до зростання захворюваності. У зв'язку з цим в регіони і поліцію відправили відповідний лист, в якому йдеться про посилення контролю за дотриманням протиепідемічних заходів.

У число цих заходів, нагадали в МОЗ, входить дотримання фізичної дистанції, масочний режим, режим самоізоляції і вимог до кількості пасажирів у громадському транспорті.

Нагадаємо, нещодавно в Одеській області стався спалах індійського штаму коронавірусу "Дельта", який вважається більш смертельно небезпечним, ніж звичайний вірус. Виявили цей штам у відпочиваючих в дитячому таборі"Молода гвардія".

В одну з лікарень Одещини потрапило п'ятеро дітей з коронавірусом. Їх температура піднялася вище 37,7. При цьому в цілому в оздоровчому центрі виявилося 53 людини, хворих на китайську хворобу, у 33 з яких виявили штам "Дельта". П'ятсот осіб, які контактували з хворими вирушили на двотижневу самоізоляцію.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Кулеба заявив про посилення правил в'їзду в Україну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ляшко заявив про нову мотивацію для українців вакцинуватися.

Також "Hyser" писав, що у Міністерстві освіти і науки розповіли, як діти навчатимуться з 1 вересня.