У Мінсоциполітики пояснили умови отримання щомісячної пенсії 7 тисяч гривень працюючими українцями.

В інформаційному листі говориться, що зарплата громадянина повинна бути від 15 тисяч гривень, за умови, що 2% відраховується на власний Пенсійний накопичувальний рахунок з сум сплаченого ПДФО і ще 2% роботодавець платить в цей фонд з сум ЄСВ, пише "Апостроф".

Крім того, повинен триматися стабільний дохід вище інфляції мінімум на 0,25%. А також має дотримуватися збереження середньої пенсії з солідарної системи на рівні як мінімум 3,6 тисячі гривень.

При розрахунку пенсії пенсіонеру, який ще працює, враховується те, що коли він завершить працювати, він буде отримувати накопичувальну пенсію протягом 15 років.

Нагадаємо, що громадянин України із зарплатою в розмірі 15 тисяч гривень, платитиме внески з 25 до 60 років, то розмір його другої пенсії становитиме 3,1 тисячі гривень.

Згідно з розрахунками Мінсоцполітики, розмір його діючої та накопичувальної пенсії становитиме 6,7 тисяч гривень.

Пресслужба пише, що другу пенсію уряд планує ввести вже в поточному, 2021 році. Додатково за неї доведеться віддавати 4% зарплати - 2% з них заплатить роботодавець, і ще 2% – це внески співробітника.

"У цьому прикладі середня пенсія з накопичувальної системи за 15 років у людини складе 3117 гривень. Разом із солідарною пенсією людина отримуватиме 6741 гривню, що становить 45% від її зарплати", – йдеться в повідомленні відомства.

Раніше Hyser писав про те, що стало відомо, на кого чекають щедрі надбавки у 2022 році.

Також Hyser повідомляв, що Шмигаль готує українців до серйозної новації щодо зарплат.

Нагадаємо, що у Мінсоцполітики похвалилися новими виплатами.