Мережа заправок "БРСМ-Нафта" та її власник Андрій Біба за останні кілька днів і так опинилися в центрі скандалу, адже на тлі приїзду в Україну Вселенського патріарха Варфоломія, їм "пригадали" фінансування будівництва храмів Московського Патріархату в Західній Україні. А тепер до неприємностей додалося ще й спілкування з поліцією.

Так, Національна поліція м. Хуста розслідує всі обставини вибуху газоповітряної суміші на автозаправній станції. Інцидент стався вранці в суботу, 21 серпня, під час зварювальних робіт. На щастя, після "вибуху" вогонь не розгорівся, проте постраждали люди.

Про це повідомляти прес-служба Національної поліції Закарпаття.

"21 серпня о 11.15 в оперативно-рятувальну службу надійшло повідомлення про вибух газоповітряної суміші без подальшого горіння на одній з автозаправних станцій в Хусті", – йдеться в повідомленні.

По прибуттю рятувальниками встановлено, що допомоги потребують два чоловіки 1959 р.н. - працівник АЗС та один з відвідувачів, які отримали термічні опіки тіла легкого та середнього ступеня тяжкості. Після надання медичної допомоги їх відпустили лікуватися додому.

Остаточні причини події встановить слідство.

Ну а поки все вказує на те, що вибух стався через недотримання правил техніки безпеки при проведенні монтажних робіт за допомогою електрозварювального апарату. Імовірно, це сталося через іскру і занадто велику концентрацію паливно-мастильних матеріалів.

Судячи з опублікованих фото, вибух стався на автозаправці "БРСМ-Нафта" на Окружній дорозі Хуста.

До слова, це не перша трагедія на АЗС "БРСМ-Нафта". Так, 7 років тому через помилку в проектуванні, в Переяславі вибухнула частина заправки, де зберігався газ. Її, як виявилося побудували без офіційних документів. В результаті інциденту загинуло 6 осіб, але навіть незважаючи на швидке слідство і більше 100 офіційних засідань судів до відповідальності не був притягнутий жоден з підозрюваних у справі.

Раніше Hyser писав, що у Києві прогримів потужний вибух.

Також наш портал повідомляв, що у норвезькому порту палав Російський траулер, але рятувальники його не гасили.

Нагадавши, російські найманці на Донбасі з початку доби, 22 серпня, 3 рази порушили режим припинення вогню, в результаті чого загинув один український захисник.