Українців можуть почати масового відключати від тепла у разі несплати.

Постачальники тепла планують відключати тих, хто злісно не платить за послуги. Вони братимуть приклад з постачальників електрики і газу. Тому що двоє останніх можуть відносно вільно відключати тих, хто збирає борги. Практика показала, що недобросовісних користувачів не лякають ні нараховується пеня, ні загроза судових розглядів. Одним з таких нових механізмів може стати відключення від опалення всіх мешканців будинку, повідомляє today.ua.

Ніг варто розуміти, що неможливо відключати централізовану подачу тепла. Тому що в такому випадку без тепла можна залишити весь будинок. А в ньому ж не всі Ні платять за опалення. Можуть постраждати ні в чому неповинні люди. Тому постачальники тепла вирішили піти зовсім іншим шляхом і тепер планують укладати зовсім інші договори, які дозволять відключати від тепла боржників.

Теплокомуненерго пропонують укласти зі споживачами принципово нові договори: щоб компанія відповідала за поставку теплоносія не в квартиру, а виключно до входу в будинок.

«У підприємства є майно, яке закінчується на введенні в будинок. Там і повинен бути укладений договір на поставку — з будинком, ОСББ, ЖЕКом, управителем. І тоді підприємство матиме можливість обмежити теплопостачання споживачеві будинку«, - вважає генеральний директор» Полтаватеплоенерго " Олександр Олексенко.

З такою думкою погодилися багато компаній, які займаються поставками тепла в будинки. Так як проблема з накопиченням боргів залишається невирішеною в багатьох областях. Через це страждають ті люди, які справно платять за комунальні послуги з місяця в місяць.

Раніше Hyser писав про те, що українців попередили про підвищення тарифів на комунальні послуги.

Також писали, що українцям розповіли, як їх можуть позбавити субсидій.

Нагадаємо, що українцям блокуватимуть картки через борги по комунальних платежах.