Було вже проведено велику кількість досліджень, які говорять про ймовірність різкого погіршення когнітивного здоров'я після інсульту.

У частини пацієнтів після перенесеного нападу розвивається деменція, пише "ukrhealth".

Світові медики провели нове дослідження, згідно з яким вони висунули припущення, що зниження когнітивної функції може розвинутися за роки до того, як станеться інсульт. Вони опублікували результати досліджень в журналі неврології, нейрохірургії та психіатрії. Згідно з отриманими даними, повідомляється, що попереджувальні ознаки інсульту можуть з'явитися за 10 років до того, як відбудеться сам напад.

Дослідження, в якому взяло участь близько 1,5 тисячі учасників, показало, що після нападу у пацієнтів знизилися когнітивні функції такі, як пам'ять, швидкість мови, час реакції і спритність рук.

Всі дані оцінювалися протягом 12,5 років, щоб медики змогли визначити початок змін. Згідно з отриманими результатами, ознаки зниження когнітивних функцій спостерігалися у пацієнтів до виникнення інсульту.

В середньому вони почалися за 10 років до першого інсульту. За цей період часу людина стає менше навчається, вона починає гірше вчитися, думати, приймати рішення і запам'ятовувати. Їй стає важче міркувати, вона менше звертає увагу на те, що відбувається навколо.

Вчені відзначають, що жінки більш схильні до розвитку хвороби Альцгеймера (вони несуть ген APOE), а також більш схильні до ризику інсульту.

Згідно з попередніми дослідженнями, медики спостерігали зниження когнітивних функцій за 4-6 років до інсульту. Дане дослідження було першим, в якому були виявлені такі ранні ознаки зниження когнітивних функцій.

Раніше Hyser писав про те, що українцям порадили, від яких продуктів варто відмовитися, щоб уповільнити старіння.

Також Hyser повідомляв, що експерти пояснили, як регулярне вживання часнику здатне змінити життя.

Нагадаємо, що медики назвали найнебезпечніші сніданки для організму людини.