Українцям повідомили дуже неприємну інформацію, яка пов'язана з мобільними пристроями. Мобільні оператори повідомляють про те, що зовсім скоро сотні тисяч мобільних телефонів на базі Android перестануть повноцінно працювати.

Про це повідомляє портал «UBR»

Вже у вересні сотні тисяч українців зможуть викидати свої телефони на базі Android. Це все пов'язано з тим, що мобільні оператори підвели підсумки і прийшли до дуже сумної статистики, яка не сподобається власникам смартфонів на базі Android.

Варто відзначити, що це торкнеться тільки тих людей, які користуються Androidами зі старою операційною системою, наприклад 2.3.7 і старіше. Власники стареньких смартфонів зможуть відчути значні проблеми вже з кінця вересня 2021 року.

Google вводить заборону входу з пристроїв Android, які мають операційну систему 2.3.7 і нижче. Це вимушений захід, так як ці смартфони не вважаються досить безпечними, щоб гарантувати безпеку для своїх користувачів.

В Інтернеті попередили, що власники старих смартфонів на базі Android з 27 вересня будуть стикатися з проблемами у вході в Gmail, YouTube і карти, ще можуть відображатися неправильні імена і паролі.

Компанія Android настійно рекомендує всім власникам оновити свої пристрої до версії 3.0 і вище. Після оновлень операційної системи всі користувачі зможуть користуватися гуглом в повноцінному режимі і без всяких проблем.

Мережа найбільших операторів в Україні повідомила, що смартфонів зі старою операційною системою більш, ніж 200 тисяч, на даний момент. Всім користувачам таких пристроїв необхідно вжити заходів, щоб користуватися своїми телефонами в нормальному режимі і без обмежень.

Крім цього, варто відзначити, що на території України значно подорожчали телефони, в середньому, за рік ціна на телефони злетіла на 10-20%. Це пов'язано з тим, що з'явився дефіцит потрібних деталей і їх поставок, які пов'язані з карантинними обмеженнями.

Нагадаємо, що українцям розповіли про нові електронні паспорти.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", Приватбанк заявив про нові зміни.