Експерти попереджають про те, що з вересня в Україні може подорожчати свинина

Свинина є одним з найбільш популярах видів яловичина в Україні, однак незабаром ціни на нього можуть істотно зрости. Про цю ймовірність попереджають експерти видання "Агротренд".

Повідомляється, що вже з початком осені закупівельна вартість на свиней забійних позицій може відчутно зрости. Останнім часом на кондиційних свиней існує стійкий попит, за рахунок якого створюється їх дефіцит.

У зв'язку з тим, що в Україні останнім часом була досить спекотна погода, у свиней погіршується апетит, що негативно позначається на значеннях середньодобових приростів. Через це, в свою чергу, зменшуються обсяги товарних партій і середня забійна маса тварин знижується, тому і вартість свинини зростає.

Експерти припускають, що вартість свиней забійних кондицій зросте вже незабаром, у вересні. В іншому, поки точно невідомо, наскільки сильно подорожчає свинина на прилавках магазинів і супермаркетів.

Свинина - не єдиний продукт, який, за оцінками експертів, незабаром вдарить по гаманцях українців. Аналітики також вважають, що з осені підвищаться цінники і на курячі яйця, причому зростання ціни, знову ж таки, очікується істотне. Причинами подібного зростання експерти називають підвищення цін на кормові культури і скорочення експорту яєць, що, в свою чергу, означає зменшення валютної виручки.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що експерти розповіли, які симптоми можуть вказувати на проблеми з нирками.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, які 4 продукти призводять до ранньої сивини.

Також "Hyser" писав, що експерти попередили українців про те, що скоро ціни на деякі продукти знизяться, а потім знову підуть вгору.