Найближчим часом провайдери можуть заблокувати доступ до популярної мережі Facebook і відеохостигу Youtube.

За словами члена правління Інтернет асоціації України Максима Тульєва, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації почала розсилати операторам і провайдерам вимоги заблокувати в соцмережах і на Youtube сторінки, що належать фігурантам санкційного списку РНБО.

У замітці в Facebook він навів повний текст даного розпорядження.

"Особливо підкреслюється необхідність блокувати сторінки в Facebook. Які блокувати без блокування Facebook цілком неможливо. Ніяк. Взагалі. І по ходу вимога жорстка. І по ходу більшість упоротих операторів її виконає", - вважає Тульєв.

Коментатори під постом залишають під постом своє бачення ситуації. Деякі з них вважають, що заблокувати окремі сторінки в Facebook або YouTube-канали неможливо технічно. Саме тому провайдери виконувати вимоги НКРЗІ – повністю перекрити користувачам доступ до вищевказаних сервісів.

Нагадаємо, що більшість українців зіткнулися з досить серйозною проблемою - їм більше не доступні популярні телеканали. Доступ до телеканалів буде заборонений абонентам провайдера Lanet.

У ЗМІ повідомляється, що компанія не змогла домовитися з медіагрупами, які запитують за свій контент дуже великі гроші.

За словами представників Lanet, компанія намагалася знайти спільну мову з медіагрупами, однак у них це не вийшло. Більш того, провайдер звинувачує медіагрупи в змові. Lanet стверджує, що чотири найбільші медіагрупи мають намір монополізувати український ринок телевізійних послуг так вони в один час підвищили тарифи на ТБ послуги.

Раніше "Hyser" писав про те, що українців попередили про різке подорожчання Інтернету.

Також "Hyser" повідомляв, що Київстар, lifecell і Vodafone порадували безкоштовною новацією.

Нагадаємо, що за українцями стежать через смартфони.