Всім жителям України варто бути дуже обережними і задуматися про захисні маски. Надійшла дуже тривожна інформація про те, що наша країна зовсім скоро може покинути «зелену» зону вже у вересні.

Про це повідомляє портал «РБК-Україна»

У центрі економіки охорони Здоров'я Київської школи голова Юрій Ганіченко зробив досить тривожні прогнози, які стосуються карантинних норм у нашій державі. Юрій Ганіченко повідомив, що вже раніше, ніж через місяць Україна може покинути «зелену» зону. Це означає те, що ситуація з кількістю хворих на ковід починає зростати.

За словами керівника Київської школи економіки ризик спалаху нового штаму "Дельта" дуже великий. Ніколи не варто забувати про те, факторі, що коронавірус продовжує мутувати і стає все сильніше. Є дуже високі ризики вибухового поширення коронавірусу на території України.

Юрій Ганіченко поділився тим, що експерти очікують погіршення ситуації вже у вересні. Він каже, що швидше за все, ми зможемо бачити нові "різнокольорові" області з різними рівнями небезпеки, де будуть вводитися відповідні обмеження.

За словами Ганіченка, ця ситуація погіршиться втрати контролю над поширенням захворюваності. Тобто, за це положення дає звіт коефіцієнт виявлення випадків, які говорять, скільки саме тестів українці зробили і скільки показало позитивний результат.

Варто відзначити, що на сьогоднішній день позитивний результат отримало близько 3% українців. Якщо цей показник дійде до позначки в 4%, то в нашій країні буде змушена покинути безпечну зону захворюваності.

Ніколи не варто забувати про правила безпеки, особливо коли це стосується вашого здоров'я. Ситуація по всьому світу загострюється з кожним днем, і потрібно думати про те, що може статися в завтрашньому дні.

Нагадаємо, що Віктор Ляшко розповів, які будуть поблажки для вакцинованих українців.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли, як працюватимуть школи з 1-го вересня.