Міністр фінансів України розповів, хто з українців не отримає свої пенсія.

Так, в Україні За останній час сильно змінилася пенсійна система. Але як запевняють політик, що це ще НЕ кінцеві перетворення, які чекають українців. Нагадаємо, що не так давно в Україні був збільшений вік як для чоловіків, так і для жінок, для виходу на пенсію.

Також було змінено кількість років трудового стажу. У цьому випадку це також торкнулося як чоловіків, так і жінок. Цього разу експерти вирішили розповісти, хто з українців взагалі може не отримати пенсії.

Українцям не варто розраховувати на пенсію, якщо вона не включатиме накопичень у недержавних пенсійних фондах (НПФ). Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Повинна бути етапність, ми не можемо відразу піти і роздати кошти недержавним пенсійним фондам, це неприйнятно. Тому на початку будемо залучати Державний накопичувальний інститут: державний пенсійний фонд або державну керуючу компанію. До того ж на початковому етапі у нас є трохи інструментів для вкладень - це можуть бути ОВДП», - сказав міністр.

Нагадаємо, в Україні вже найближчим часом планують впровадити накопичувальну пенсійну реформу. Але багато експертів ставляться до неї з більшою часткою скепсису. Так як на їхню думку економічна система нашої країни не готова до таких кардинальних перетворень і просто не витримає навантаження. Як результат це може призвести до непередбачуваних наслідків саме для пенсіонерів. Але поки рано робити які-небудь висновки.

Раніше Hyser писав про те, що податківці нагадали українцям про прийдешні перевірки.

Також писали, що українських пенсіонерів попередили про зміни, які настають у державі.

Нагадаємо, що в уряді говорять про те, що грошей на субсидії може не залишитися.