Міністерство охорони здоров'я затвердило протиепідемічні правила для дошкільних закладів, дотримуватися яких необхідно під час карантину у разі погіршення епідемічної ситуації через COVID-19.

Так, вихователі і діти можуть перебувати в групах без захисних масок, але заборонені м'які іграшки. Чи не дозволяється перебування на заняттях у вуличному взутті – обов'язковий змінний варіант. Про це пише видання УП.

Не можна проводити батьківські збори, звичайно, крім тих, які проводяться в дистанційному режимі. Рекомендується на період карантину розробити адаптивний графік занять і прогулянок, який би унеможливлював об'єднання або змішування груп.

Работа детского сада в условиях карантина
Работа детского сада в условиях карантина
Работа детского сада в условиях карантина

Вихователі повинні в міру можливості проводити з дітьми додаткові ігри та вправи, спрямовані на ознайомлення з основами індивідуальних заходів профілактики і фізичного дистанціювання.

Пріоритет повинен віддаватися іграм і фізичної активності не в приміщенні, а на відкритому повітрі. Заняття, які передбачають безпосередній фізичний контакт між вихованцями і персоналом, а також з використанням великої кількості інвентарю – рекомендується обмежити.

Розміщення в кімнатах повинно бути переформатовано так, щоб між дітьми була забезпечена максимально можлива фізична дистанція.

Що стосується харчування, то процес прийняття їжі потрібно організувати так, щоб одночасно в їдальні знаходилося, як можна менше дітей.

Крім того, при вході до закладу дошкільної освіти, повинен проводитися температурний скринінг дітей безконтактним термометром. Ранковий прийом дитини в сад його передачу після закінчення дня проводить вихователь групи на території навчального закладу, за межами його будівлі.

Раніше "Hyser" писав про те, що українців попередили про черговий спалах ковіда.

Також наш портал розповів про те, що стало відомо про можливі бонуси під час локдауну.

Нагадуємо, що зтало відомо, як працюватимуть українські школи з 1 вересня.