В Україні черговий локдаун можуть ввести вже в листопаді. А для тих, хто ще досі не вакцинувався, придумають нові обмеження і заборони.

За прогнозом фахівців, вже у вересні Україну накриє нова "хвиля" коронавірусу. А в листопаді країну можуть "закрити" на черговий локдаун. Втім, локдаун можуть відкласти до грудня, якщо українці проявлять розсудливість і відповідальність.

Головний санітарний лікар країни Ігор Кузін в інтерв'ю українському BBC заявив, що якщо вакцинація в Україні продовжиться такими темпами, а люди продовжать ігнорувати карантинні обмеження, то локдаун буде вже в жовтні-листопаді. Однак, є спосіб відтягнути введення локдауна або навіть уникнути його.

"Це відповідальна власна поведінка-вдома, на робочому місці, це свідомий вибір вакцинації як профілактики. Якщо українці будуть робити ці прості речі, ми зможемо відтягнути локдаун до грудня-січня або зовсім не допустити його", – зазначив Кузін.

Також Кузін заявив про те, що держава має намір створити максимальні незручності для тих, хто не бажає вакцинуватися.

"Ми будемо йти за сценарієм європейських країн, коли для невакцинованих створюють максимальні перешкоди в доступі до публічних місць, де може поширюватися інфекція", – зазначив головний санлікар.

До таких обмежень відносять відвідування громадських місць (ресторанів, ТРЦ, салонів краси, спортивних клубів і т.д.) тільки з довідкою про вакцинацію або негативним ПЛР-тестом. Навіть доступ на робоче місце може бути заборонений при відсутності вакцинації або негативного тесту. Такими способами влада планує боротися з поширенням коронавірусу.

Як повідомлялося раніше, медики розповіли, коли чекати черговий спалах коронавірусу. Він вже не за горами.

Hyser також писав, що для вакцинованих українців держава готує різноманітні бонуси і "плюшки". Які саме, читайте за посиланням.