Занедбане будівництво в Україні, напевно, бачив кожен. І як правило, за всіма проблемними об'єктами житлового будівництва та скандальними будинками стоять величезні корупційні схеми. Ось і доводиться по 10-30 років спостерігати за їх силуетами. Інша справа-Китай. Як виявилося, цю проблему там вирішують дуже радикально.

Стало відомо, що в Китаї підірвали житловий комплекс Liyang Star City у Куньміні, будівництво якого призупинили ще в 2014 році. Про це пишуть РосСМИ.

Мабуть, завершити заморожені об'єкти було непросто через юридичних аспектів щодо передачі прав власності, тому влада вирішила просто підірвати будівлі, які простоювали з 2014 року.

Причина такого рішення полягала в тому, що забудовник цілих 7 років вже не міг визначитися з їх подальшою долею.

Таким чином у п'ятницю, 27 серпня о 15:30 за місцевим часом (10:30 за київським) пройшов Синхронний знесення всіх 15 будівель.

Відомо, що підготовка до цього тривала 4 дні, з 23-го серпня сапери старанно мінували об'єкти. Правда, за підсумком, вийшло, що одній будівлі після вибуху все ж вдалося вціліти, в результаті чого його прозвали місцевої Пізанської вежею.

Багато людей прийшли подивитися на те, як підірвуть будівлі.

Відзначимо, що всі служби спрацювали бездоганно, тому випадкових постраждалих не вийшло. Так, більшість магазинів, які знаходяться на перших поверхах сусідніх будинків, були евакуйовані перед вибухом. У пішохідній зоні натягнули жовтий кордон, щоб люди не проходили в зону вибуху, а по периметру робіт чергували поліцейські, разом зі співробітниками медичної та пожежних служб.

Раніше Hyser писав, що у Китаї загорівся хмарочос на 419 квартир.

Також наш портал повідомляв, що у Києві прогримів потужний вибух.

Нагадаємо, що у норвезькому порту палав Російський траулер, але рятувальники його не гасили.