Світові вчені повідомили дуже тривожну інформацію. За їхніми словами, є льодовик, який називається "Судним днем", він несе дуже велику загроза всьому людству.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі "obozrevatel"

Вчені застерегли людей про те, що льодовик "Судного дня" може бути зруйнований. Це означає те, що всьому світу загрожує велика небезпека.

В Антарктиді є льодовик, якому приділили особливу увагу. Він дуже сильно прогрівається нашою планетою, що має насторожити всіх світових лідерів. Якщо цей льодовик розтане, то рівні в океанах по нашій планеті можуть піднятися на неймовірних 65 сантиметрів. Потрібно підкреслити, що цей фактор може виявитися згубним для все міст, які розміщені на узбережжях.

Антарктида
Антарктида

Є статистика, яка змушує напружитися. Відомо, що за останні 42 роки льодовик "Судний день" втратив близько 600 мільярдів тонн льоду. Через це рівень Світового океану збільшився на 4%. Але найжахливіше те, що за останні 30 років цей льодовик почав танути в рази швидше.

Вчені провели дослідження, яке говорить про те, що під західною Антарктидою земна кора набагато тонша, ніж у східній частині Антарктиди. На заході товщина кори становить близько 20-25 кілометрів в той час, як на східній – 40 кілометрів.

Геофізик з Інституту Альфреда Вегенера в Німеччині Рікарда Дзіадек заявив, що цей льодовик дуже потрапляє під вплив температури Землі. Він розташований в західній частині, що говорить про те, що він має дуже важливе місце розташування, яке веде в океанічну западину.

Антарктида
Антарктида

Вчені заявили, що якщо цей льодовик розтане, то це понесе за собою глобальні катастрофічні наслідки. На даний момент вони проводять дослідження, щоб дізнатися точну дату, коли цей льодовик стане "Судним днем" для нашої планети.

Нагадаємо, що у мережі розповіли про те, що російський літак зазнав аварії.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли про жахливу аварію на залізниці.

Також портал "Hyser" писав, що кліматологи попередили українців про кардинальну зміну клімату.