Жителям України розповіли про нову досить важливу реформу, яка стосується шкільних закладів. Тепер стало відомо, як годуватимуть дітей у школах і скільки це буде коштувати.

Відповідну інформацію розмістили на порталі "obozrevatel"

У мережу надійшла інформація про те, що з 1 вересня 2021 року всі діти в українських школах будуть харчуватися по-новому. У деяких містах України вже названі ціни на харчування для школярів.

Варто відзначити, що дешевше їжа не стала, а навпаки, виросла в ціні, в середньому, на 7 гривень за одну порцію. А ось те, що стосується сільських шкіл, то там досі невідомо, чим же і як збираються годувати дітей.

Відомо, що дружина президента України Олена Зеленська взялася за цікаву і важливу реформу, яка торкнулася дитячого харчування в школах.

Вона звернулася за допомогою до українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка, щоб скласти меню для шкільних їдалень. В першу чергу, шкільне меню повинно включати в себе корисну і якісну їжу.

Важливо підкреслити, що це меню має бути затверджено і прийнято в усіх школах України вже до 1 січня 2022 року. Таким чином, всі школи повинні знайти собі потрібних постачальників продуктів і зробити якісне меню.

Школа
Школа

Відомо, що одеські школи вже підняли ціни на їжу в шкільних їдальнях. Вони ще в минулому році почали вводити нові меню і викликали всіх батьків в школи, щоб вони спробували і оцінили нові стандарти.

Важливо відзначити, що школи в Одесі робили фотозвіти їжі, якою годують дітей. Таким чином, вони розсилали нове меню по різноманітним мессенджерам і соціальним мережам.

Директор Одеського ліцею заявив, що вже з вересня місяця організація харчування буде змінена в Одесі. Він підкреслив, що ціни на харчування для дітей зросли. Діти, які харчуються за пільгами, тепер платитимуть 22 гривні замість 13, а другий сніданок коштуватиме не 10 гривень, а 17,50 гривень за порцію.

Що стосується сільських шкіл і шкіл в Київській області, то там ще все знаходиться на стадії розробки.

Нагадаємо, що у мережі розповіли, як проходитимуть лінійки на 1 вересня.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у дитячих садках ввели нові карантинні норми.