Експерти попередили жителів України про те, що багатьма улюблений продукт зовсім скоро може зникнути з прилавків. Вони повідомили про те, що в найближчому майбутньому може виникнути дефіцит картоплі.

Про це повідомляє портал "agroreview"

За словами народних експертів, в холодні пори року картопля може зникнути з усіх прилавків на території України. Агрономи кажуть, що через пізній урожай якість нашої картоплі буде дуже низькою, і цьому супроводжує цілий ряд причин.

Через складні погодні умови якість української картоплі залишає бажати кращого. Пізня картопля отримала маленькі кореневі плоди, що робить її дуже маленькою. Така картопля зазвичай йде на корм худобі або ж на втробництво крохмалю.

Український директор ТОВ "Санрайз-М" Леонід Петров заявив, що вже на даний момент на полицях магазинів і супермаркетів можна часто зустрічати маленьку картоплю, яка досягає 3-3,5 сантиметрів в обсязі. За словами експерта, така картопля не йшла в продаж ще в минулому році. Таку маленьку картоплю давали, як корм для худоби.

Леонід Петров каже, що в цьому році картопля діаметром 4-5 сантиметрів вважається хорошим среднячком, що набагато менше норми звичайної картоплі. Норма розміру картоплі становить від 50 міліметрів.

Потрібно підкреслити, що вже цього року Україна буде змушена закуповувати картоплю закордоном, що говорить про те, що ціна на популярний продукт може значно збільшитися вже цієї осені-взимку.

Крім цього, потрібно зауважити, що запастися картоплею в цьому році особливо не вийде, так як вона дуже низької якості, як говорилося вище. Судячи з усього, українці потрапили в дуже цікаве і невигідне становище в цьому році.

Нагадаємо, що експерти розповіли, який суп змушує людину набирати вагу.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", лікарі розповіли про побічний ефект картоплі.

Також портал "Hyser" писав, що лікарі розповіли, які овочі корисні для серця.