Всім жителям України розповіли, коли в 2021 році почнеться опалювальний сезон.

Про це повідомляє портал «РБК-Україна»

Як відомо, на території України опалювальний сезон починається в середині осені. Щоб отримати теплі батареї в квартирі, потрібно дочекатися потрібної погоди на вулиці. Відомо, що є певні стандарти, при яких починається опалювальний сезон.

Українські експерти повідомляють про те, що за включення і відключення опалення в Україні відповідає міська влада.

Є дуже корисна інформація, в якій йдеться про те, коли повинні включати опалення в квартирах українців. Це вирішує температура на вулиці. Якщо температура досягає показника в +8 градусів на добу протягом трьох днів, то приймається рішення починати опалювальний сезон в тому районі, де температура досягає цієї позначки.

Точно також опалювальний сезон і закінчується. Навесні відключається опалення при дзеркальній ситуації. Тобто, якщо температура за добу становить +8 градусів і вище, то приймається рішення закінчувати опалювальний сезон.

Відомо, що ще 21 липня 2005 року були прийняті спеціальні стандарти, де йдеться про «Правила надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води».

У Міністерстві розвитку громад України заявили, що зараз йде підготовка до опалювального сезону в 2021 році. Відомо, що більше 80% цієї підготовки вже добігає кінця, і все буде готово до запуску. Зараз йде мова про каналізаційній системі, трубопроводах і так далі.

Міністр Олексій Чернишов заявив, що є рекомендовані показники і графіки, яким потрібно відповідати. За його словами, перевірки проходять на постійній основі, так як старт опалювального сезону дуже важливий для всіх українців.

Нагадаємо, що українцям розповіли, на скільки зростуть ціни на газ і гарячу воду.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли, як можна заощадити на ціні за газ.