Українців попередили про те, що на полицях магазинів з'являється фальсифікатна ковбаса

На жаль, українцям не виходить сподівається на те, що всі продукти на полицях магазинів безпечні. Наприклад, нещодавно з'ясувалося, що в українських магазинах продається ковбаса, на якій виробником не вказується термін реалізації. Про це повідомляє iнформаційний портал "OBOZREVATEL".

Виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несмеянов заявляє, що частина цієї продукції-фальсифікації. Для того, щоб це перевіряти, він за адресою, яка на упаковці вказана як адреса виробника "петриківські ковбаси", проте замість ковбасного заводу там знаходилося підприємство, що розподіляє кисень по балонах.

Несмеянов провів цілої розслідування, перевіривши цілий ряд мінімагазинів столиці. Метою дослідження було перевірити, яку ковбасу продають киянам і жителям міст на прикладі магазинів, розташованих в Академмістечку.

Чоловік перевірив кілька магазинів, в яких продається ковбаса, розташованих неподалік від станції метро "Академмістечко". У кожному з магазинчиків він знайшов як просто прострочену ковбасу, так і ковбасу, на якій виробник навіть не вказав кінцевий термін реалізації, через що незрозуміло, коли товар був проведений і коли його вже не можна продавати.

Після цього експерт вирішив отруїтися за адресою, вказаною на ковбасі, проте ковбасу там не виробляли. Після цього він зателефонував за номером, який вказувався як контактний номер "Петриківської ковбаси", і з'ясував, що продукцію везуть з Львівської та Рівненської областей.

Несмеянов пояснив, що суть даного обману полягає в тому, щоб перевіряючі органи не відшукали порушника в разі, якщо продукція стане причиною масового отруєння. У зв'язку з цим варто ретельно перевіряти упаковку ковбаси, щоб не напоротися на подібний товар.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в Україні впали ціни на популярні продукти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українських школярів у їдальнях почнуть годувати по-новому.

Також "Hyser" писав, що у МОЗ розповіли, чи закриватимуть супермаркети в "червоних" зонах.