В уряді поділилися інформацією щодо чергових доплат до пенсійних виплат

Останнім часом в українському уряд особливу увагу приділяють тому, щоб забезпечити доплатами до пенсійних виплат майже кожну категорію пенсіонерів. Тому, наприклад, тепер по дев'ять відсотків доплачуватимуть до пенсій українкам, які виходять на заслужений відпочинок в 60-річному віці, правда, тільки з наступного року. Правда, це не всі доплати, які Мінсоцполітики припасло для українців. Про це повідомляє iнформаційний портал "Факти".

Повідомляється, що вже з 1 жовтня українські пенсіонери у віці від 75 до 80 років почнуть отримувати доплату до своєї пенсії в розмірі до 400 гривень щомісяця. Розмір доплати коливатиметься залежно від розміру пенсії та інших виплат.

Ввести дану доплату в уряді планували ще в липні поточного року, однак, на жаль, з'ясувалося, що Пенсійний фонд України і державний бюджет подібних витрат би не потягнув, оскільки додаткові виплати б отримувало близько мільйона українців.

У зв'язку з цим було прийнято рішення старт видачі доплат перенести з літа на 1 жовтня. Можливо, нововведення перенесли на жовтень саме тому, що 1 жовтня по всьому світу відзначає День людей похилого віку. При наявності необхідного страхового стажу, тобто 25 років для чоловіків і 20 років для жінок, пенсії даної категорії пенсіонерів підвищаться до як мінімум 2500 гривень.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українських пенсіонерів обрадували серйозними надбавками.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли деталі пенсійної реформи.

Також "Hyser" писав, що субсидіантів попередили про важливі нюанси щодо виплат.