У Черкасах підвищили тариф на опалення відразу на 35%.

Повідомляється, що членами виконавчого комітету Черкаської міськради було прийнято рішення затвердити нові тарифи на централізоване теплопостачання для підприємства Черкаситеплокомуненерго. Тепер городяни повинні будуть платити на 35% більше за опалення, а для бюджетних установ тарифи зросли відразу на 205,2%. Про це пише "НВ Бізнес".

названо регіон України, де ціна на опалення зросла на 35%, фото: YouTube

Таким чином, населенню доведеться віддавати за тепло замість 1506 гривень - 2034 гривень. Бюджетним установам доведеться платити не 1414 грн, а 4316 гривень. Тариф для інших споживачів був 1406 гривень, став 1644 гривні.

Для пояснення, власники двокімнатних квартир платитимуть приблизно на 200 гривень більше, а власники однокімнатних квартир переплачуватимуть 100 гривень. Очікується, що це підвищення компенсується житловими субсидіями.

Фото: КиевВласть

Директор підприємства Черкаситеплокомуненерго Павло Карась пояснив, що подорожчання тарифів на тепло було викликане зростанням цін на газ та інші комунальні послуги. Справа в тому, що з недавнього часу за тарифи на опалення відповідає місцева влада, а не енергорегулятор. Вони можуть встановлювати тарифи на свій розсуд.

До слова, про те, що тарифи на гарячу воду та опалення у Києві та ряді інших українських міст виростуть на 30-40%, експерти попереджали ще на початку осені. Тоді ж у Київтеплоенерго повідомили, що планують підвищити тарифи з 1 жовтня.

Раніше "Hyser" писав про те, що стало відомо, на скільки подорожчає опалення в країні.

Також наш портал повідомляв, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, чого чекати українцям від тарифів на опалення.

Нагадуємо, що відомо, які області України ризикують залишитися без тепла.