У середу, 20 жовтня, о 13:00 президент Росії Володимир Путін почав нараду з Кабінетом Міністрів, на якій обговорюється введення дев'ятиденних вихідних на тлі різкого поширення коронавірусу в країні. А поки уряд тільки вирішує це питання, близько 15% жителів Росії вже заявили про бажання провести "осінні канікули" в Сочі і Криму. Ось тільки їх, схоже, чекає "сюрприз".

Так, в той час як сервіси бронювання авіаквитків і готелів відзначають різке зростання запитів на період з 25 жовтня по 7 листопада, в Криму готуються ввести жорсткі обмеження для туристів. Вся справа в тому, що зараз лікарні Криму заповнені майже на 100% пацієнтами з коронавірусом, тому прийом великої кількості туристів дійсно не стоїть в пріоритеті місцевої влади. Адже в таких умовах відволікати ресурси на лікування приїжджих немає ніякої можливості.

Зазначимо, що з 16 вересня на півострові почалося повторне зростання добової захворюваності COVID-19, а з 3 жовтня почалася низка антирекордів, яка триває досі. Так, за останніми даними, зараз на півострові лікування від коронавірусу і пневмонії в умовах стаціонару проходять 4 тисячі 300 чоловік і близько 6 тисяч отримують медичну допомогу вдома.

А за даними Росспоживнагляду, За останній місяць щотижня число хворих зростає в республіці на 25%.

Тому в уряді республіки обговорюються такі заходи як патрулювання набережних для перевірки QR-кодів і ПЛР-тестів. Крім того, ближче до свят будуть введені QR-коди для розміщення в пансіонатах і готелях, а також ПЛР-тестування в аеропорту і на під'їздах до Кримського мосту.

Туристам також хочуть закрити доступ до музеїв, палаців та інших об'єктів культури.

Раніше Hyser писав про те, що українці створили петицію, в якій просять Зеленського припинити війну на Донбасі.

Нагадавши, друг Путіна розповів про наступника президента РФ і його плани.