У Кабміні вирішили перекласти відповідальність за відсутність ковид-сертифікатів з водіїв на пасажирів.

Кабмін переклав відповідальність за відсутність ковід-сертифікатів з перевізників на пасажирів. Останні тепер почнуть отримувати штрафи від 17 тис. до 34 тис. грн за відсутність "ковід"-документів. При тому, що це торкнеться як регулярних, так і не регулярних рейсів. Штрафи в разі відсутності документів будуть вельми не маленькі. Таке рішення було прийнято на засіданні Кабміну 20 жовтня, повідомляти прес-центр МОЗ.

Таким чином тепер перевізник не несе ніякої відповідальності. І з нього не вимагатимуть жодних штрафів.

"Зміни передбачають, що під час поїздок автомобільним транспортом між регіонами відповідальність за наявність таких документів покладається на пасажирів", - йдеться в повідомленні.

В обов'язки перевізника входить обов'язково проінформувати всіх пасажирів про те, що у них повинен бути обов'язково ковід-сертифікат. Без нього проїзд Неможливий.

Винятками є:

  • Легкові автомобілі, якщо кількість пасажирів не більше п'яти (без урахування дітей до 14 років);
  • автомобілі з великою кількістю пасажирів, які відносяться до однієї сім'ї.

А ось що стосується залізничного транспорту і літаків, то в такому випадку відповідальність все одно несе авіаперевізник. Тому перед посадкою обов'язково перевірятимуть всі сертифікати. Це може бути паперовий ковід-сертифікат або ж електронний. Важливо, щоб він був у пасажира. Також котирується негативний тест на вірус, який зроблений протягом 72 годин до поїздки. Інші документи не мають ніякої юридичної сили і не будуть прийматися.

Раніше Hyser писав про те, які документи повинні бути у пасажира при проїзді в електричці.

Також писали, що у Києві мають намір обмежити місця, куди можуть пустити дитину без батьків.

Нагадаємо, що експерт розповів, коли ковід досягне апогею в Україні.