Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, виступаючи на брифінгу в Краматорську, підкреслив, що вакцинація у нашій країні залишається добровільною для більшої частини населення.

Однак існують деякі професії, представникам яких необхідно прищепитися в обов'язковому порядку, пише "Апостроф".

За словами глави Кабміну, примусово прищеплювати нікого не будуть, адже це протизаконно і в світовій практиці цього не зустрічається.

Але разом з тим Шмигаль закликав українців вакцинуватися, адже від цього залежатиме можливість скасування обмежень. Якщо відсоток щеплених громадян в країні досягне 70, то влада зніме епідемічні заборони.

На сьогоднішній день повний курс вакцинації пройшли 17,5% громадян. Таким чином, про скасування карантину можна буде говорити, якщо щотижня будуть прищеплювати мінімум півтора мільйона чоловік.

Трохи раніше в Україні запропонували ввести кримінальну відповідальність за примусову вакцинацію деяких професій, для яких щеплення проти коронавірусу буде обов'язковим.

Петиція під назвою "Кримінальна відповідальність за примусову вакцинацію" зібрала вже 25 тисяч осіб. Більш того, на неї відреагував глава країни Володимир Зеленський і доручив опрацювати пропозиції, викладені в петиції.

Зазначимо, що в Україні вводять обов'язкову вакцинацію з листопада поточного року. Вона буде такою для педагогів, держслужбовців, серед яких представники центральних органів виконавчої влади, а також співробітники місцевих державних адміністрацій.

Раніше Hyser писав про те, що настають кадрові "голодування" і проблеми з безробіттям в Україні.

Також Hyser повідомляв, що епідеміологи розповіли, чи варто чекати погіршення ситуації з коронавірусом у грудні.

Нагадаємо, що у МОЗ попередили українців про щорічну вакцинацію.