У Мінсоцполітики поділилися планами щодо підвищення пенсій на наступний рік

Останнім часом український уряд проводить протягом року багато невеликих підвищень пенсійних виплат. Так само відбудеться і в наступному 2022 році. На нього Міністерство соціальної політики запланувало цілих 12 етапів підвищення пенсійних виплат. Про це в інтерв'ю виданню "The Page" розповіла глава відомства Марія Лазебна.

Так, Лазебна розповіла, що в січні наступного року ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній електростанції з інвалідність. перерахують виплати. Крім того, у зв'язку з підвищенням мінімальної зарплати в Україні підвищиться і мінімальні пенсія для 65-річних українців.

Міністр соціальної політики також розповіла, що тим жінкам, які народилися в 1962 році на наступний рік почнуть нараховуватися пенсії після того, як вони досягнуть оновленого пенсійного віку. У Мінсоцполітики також нещодавно звернули увагу на те, що їх пенсійні виплати могли виявитися менше, ніж минулого року, у зв'язку з чим був введений підвищувальний коефіцієнт в 9%.

Далі, 1 березня, традиційно відбудеться індексація пенсійних виплат, після чого, в жовтні, буде здійснено вихід на нову мінімальну пенсійну гарантію. За словами Лазебної, українців старше 70 років, у якого є страховий стаж в 35 або 30 років для чоловіка і жінки відповідно, буде отримувати не менше 3 тисяч гривень. На думку Лазебної це буде перший крок до того, щоб доводити українські пенсії до фактичного прожиткового мінімуму.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що кому підвищать пенсії до кінця року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців попередили про нові штрафи.

Також "Hyser" писав, що для частини українців скасують пільги на комунальні послуги.