Українським пенсіонерам пообіцяли доплачувати до 300 грн до виплат.

Однак не всім, а тільки пенсіонерам старше 70-75 років. Саме їх виплати зростуть з 1 жовтня. Відповідну заяву зробив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє Telegram-канал "Інформ онлайн".


Так, хто може розраховувати на додаткові 300 грн до пенсії, вже було вищесказано, а ось доплату в розмірі 400 грн почнуть нараховувати особам, у віці 75-80 років. Але і це ще не все, оскільки, як відомо, для всіх категорій пенсіонерів рівень мінімальної пенсії незабаром зросте на 4,34% - від 1854 до 1934 грн.

Також з 1 грудня до 2600 гривень має зрости пенсія для пенсіонерів віком від 65 років. До слова, цього року вже неодноразово підвищували пенсійні виплати, хоч і на незначні суми.

Стало відомо, що буде далі з пенсіями в Україні, фото: Слово і Діло

Так, наприклад, 1 липня мінімальна пенсія зросла на 85 грн. Причиною цього стало зростання прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян. Крім того, з 1 грудня 2021 року мінімальна пенсія зросте разом з доплатою за понаднормовий стаж, надбавками та доплатами. Це теж буде викликано зростанням прожиткового мінімуму.

Розмір мінімальної пенсії для людей старше 70 років у 2022 році продовжить зростати, про що розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна. Цьому посприяє комплексна пенсійна реформа, яка зараз діє в Україні.

Раніше "Hyser" писав про те, що були названі категорії українців, які отримають доплати до пенсій.

Також наш портал повідомляв, що пенсіонерів обрадували підвищенням виплат.

Нагадуємо, що українцям переглянуть пенсії і вже відомо коли і на яких умовах.