Місцева влада не має наміру підвищувати тарифи на тепло і гарячу воду в поточному опалювальний але Чернігівська область може стати винятком і влада все-таки підвищить їх.

Про це йшлося на засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад в Одесі 29 жовтня, головою якої став президент України Володимир Зеленський, пише "Інтерфакс".

За словами заступника керівника ВП Кирила Тимошенко, мери українських міст дотримуються заходів, прописаних у Меморандумі і тим самим не піднімають ціни на тепло для населення.

"Але у нас є одна ситуація в Чернігівській області: мер міста Чернігів пан Атрошенко збирається все-таки єдиним в Україні підвищити тарифи на опалення", — розповів Тимошенко.

Голова Чернігівської ОДА В'ячеслав Чаус пояснив учасникам Конгресу, що в місті Чернігів знаходяться два великих підприємства теплопостачання, які представили міській владі пропозиції щодо підвищення тарифів.

Профільна комісія міської ради повинна їх розглянути.

Глава країни дав доручення заступнику керівника ВП Кирилу Тимошенко, голові Чернігівської ОДА В'ячеславу Чаусу та голові правління НАК Нафтогаз Юрію Вітренко опрацювати дане питання з мером міста, дотримуючись Меморандуму про непідвищення тарифів.

Крім того, він доручив секретарю РНБО Олексію Данилову виконати роботи з напрацювання такого рішення, яке б змогло захистити інтереси людей.

"Прошу РНБО запропонувати якесь рішення у випадку, якщо ми всі один одного не почуємо. Рішення, опрацьоване з фахівцями-з Міністром енергетики, з прем'єр-міністром і главою Нафтогазу. Якесь рішення, яке буде підтримувати саме людей, незважаючи на те, в якому місті вони живуть, і хто у них менеджер міста", - підкреслив глава держави.

Раніше Hyser писав про те, що киян попередили про потужне підвищення тарифів на гарячу воду.

Також Hyser повідомляв, що українцям розповіли про перші платіжки за опалення.

Нагадаємо, що старт опалювального сезону в Україні опинився на межі зриву.