В листопаді на українців чекають нові важливі події, про які йтиметься нижче.

Так, наступного місяця в Україні набудуть чинності нові правила дорожнього руху, пише "РБК-Україна".

Серед головних нововведень обмеження швидкості руху за межами населених пунктів - до 110 км/год, якщо елемент дороги, що відокремлює транспортні потоки протилежних напрямків, не виділений розміткою 1.2 (раніше було 1.1 або 1.2). Розмітки ж розрізняються між собою шириною - до 15 см і 20 см відповідно.

Уряд змінив нумерацію деяких дорожніх знаків. З'явиться знак, який буде позначати номер дороги на червоному тлі і її напрямок.

Також з'явиться дорожня розмітка і відповідний дорожній знак про спільний рух авто і велосипедистів.

Вступлять в дію нові діагональні пішохідні переходи.

Додасться дорожня розмітка на перехресті, куди не можна буде в'їжджати. Це необхідно для того, щоб водії, які не встигли покинути перехрестя, не створював і пробки.

З листопада буде введено нове визначення велосипедної доріжки, а також вперше вносяться поняття "велосипедна смуга" і "велосипедний переїзд".

Також зміниться поняття "державних доріг". Крім трьох загальноприйнятих типів (міжнародні, національні, регіональні) доріг, діятиме і четвертий тип дороги під назвою територіальні.

Підвищаться тарифи на газ з листопада поточного року. Частина компаній за кубометр газу встановили ціну рівну майже 40 гривень за кубометр.

"ТАС енергія країни" пропонує газ по 38,35 гривень. Причому в жовтні його вартість становила 30,6 гривень, а у вересні 20,96 гривень.

У "Світлогазу газ коштує 38,10 гривень. У Gas Trading - 36,50 гривень.

Найбільш вигідні річні тарифи. Середня ціна становить від 7,80 до 13,50 гривень за кубометр. Велика частина компаній продають газ по 9 гривень.

З 8 листопада відсторонять від роботи невакцинованих вчителів і чиновників. Згідно з постановою Кабміну від 20 жовтня 2021 р. № 1096 вакцинація проти коронавірусу є обов'язковою для працівників центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів; місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів; для всіх типів навчальних закладів.

Не стосується тих, у кого є протипоказання. Інших же усувають без збереження заробітної плати, але після вакцинації співробітники зможуть повернутися на свої робочі місця.

Тим українцям, які мають протипоказання до щеплень від COVID-19, видаватимуть довідки. Міністр охорони Здоров'я Віктор Ляшко заявив, що таких в країні близько 3-4% громадян.

У Києві та Харкові чи Дніпрі з'являться камери, які допоможуть відстежувати виконання карантинних вимог.

Керівник Центру економіки охорони Здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганіченко вважає, що пік захворюваності ковідом припаде на першу половину листопада і кількість виявлених випадках буде близько 30 тисяч, що є, за його словами, абсолютно реалістичним сценарієм для України.

Коли регіони будуть входити в "червону" зону карантину, темпи захворюваності будуть знижуватися.

У "Дії" з'являться три нові послуги міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів, що до кінця листопада українці зможуть реєструватися через портал.

Власників "євроблях" очікує штраф за нерозмитнені автомобілі, адже
10 листопада закінчується термін дії тимчасових законів Про спрощену процедуру розмитнення "євроблях". З наступного дня власників нерозмитнених автомобілів чекають штрафи.

Україна може отримати 700 млн доларів від МВФ. Шмигаль каже, що домовленості з МВФ на робочому рівні вже досягнуті.

Укрзалізниця запустить поїзд Київ-Варшава, який почне курсувати з 4 листопада. В березні минулого року через карантинні обмеження залізничне сполучення між столицями припинилося.

Раніше Hyser писав про те, що у Житомирі пенсіонери влаштували бійку через соціальний хліб.

Також Hyser повідомляв, що названо українське місто, де ціна на опалення злетить до небес.

Нагадаємо, що в Україні терміново підвищують субсидії.