Стало відомо, що буде з пенсійними виплатами у 2022 році.

Наступного року теж проводитиметься перерахунок пенсій, але на інших умовах. Відповідною інформацією з цього приводу поділився голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев, пише "Головнокомандувач".

названі суми пенсій після чергової індексації, фото: РБК-Україна

За його словами, перерахунок пенсій буде здійснюватися для всіх категорій пенсіонерів в Україні. Справа в тому, що до цього індексація не стосувалася військових і науковців. Однак за новими правилами такого не буде.

Крім того, у пенсіонерів, які досягли 70-річного віку і мають необхідний стаж (35 років – для чоловіків, 30 років – для жінок) – пенсія повинна досягти мінімум 3 тисяч гривень.

До слова, на цей час більшість пенсіонерів в нашій країні отримують середню пенсію, яка становить від 2000 до 3000 тисяч гривень. Такі незначні суми отримують понад 38% пенсіонерів (близько 4,19 млн осіб). При цьому є й ті, у яких пенсія в Україні навіть менше ніж 2000 гривень - таких 15,6% пенсіонерів (1,7 млн осіб).


Зрозуміло, є пенсійні виплати і побільше - це від 5000 до 10000 гривень, але їх отримують лише 13,5% пенсіонерів (1,47 млн осіб). А ось вище 10000 гривень отримує 3,9% пенсіонерів (433,5 тисячі осіб). Тобто меншість і з цим потрібно щось робити.

Народний депутат вважає, що у всьому винне "заморожування" виплат шляхом зменшення прожиткового мінімуму в два рази від розміру фактичних витрат.

Раніше "Hyser" писав про те, що українцям розповіли про позачергові надбавки.

Також наш портал повідомляв, що українцям почнуть підвищувати пенсії по-новому і це буде проходити аж в 12 етапів.

Нагадуємо, що працюючих пенсіонерів попередили про важливу процедуру.