Рятувальники розгорнули масштабні роботи з порятунку можливих постраждалих через зсув ґрунту

У вівторок, 22 червня, в селі Лебедівка, розташованому в Одеській області, стався зсув, завалило берег. На місце події вирушили співробітники Державної служби з надзвичайних подій, для того, щоб розшукати людей, які, можливо, опинилися під завалом. Про це повідомляє Головне управління ДСНС в Одеській області.

Пошукові роботи почалися ще вночі. До рятувальних робіт залучили не тільки співробітників ДСНС, а й військовослужбовців та місцевих жителів. Підозра про те, що під зсувом могли опинитися люди викликало те, що на місці події були виявлені речі відпочиваючих. При цьому завал досить серйозний-обвалився грунт висотою 15 метрів на площі близько 150 квадратних метрів. Таким чином, на узбережжі сповзло близько 150 тонн землі. Причиною обвалу називають сильні дощі, які розмили землю.

Так, в ДСНС повідомили, що інформація про можливих постраждалих перевіряється, а пошукові роботи проводяться методом розчищення місця зсуву. Вже до 22: 00 22 червня було розчищено 65 квадратних метрів. Оскільки пошукові роботи почалися ще вночі, було встановлено освітлення.

Однак, незабаром рятувальники заявили, що загроза повторного обвалу досить велика, тому вночі роботу довелося припинити і продовжить вранці 23 червня. Поки що розчищено понад 70 квадратних метрів узбережжя, досі не знайшли жодної людини. Примітно, що речі, які рятувальники виявили біля місця події, належать жінці, яка жива. До роботи було залучено 7 одиниць техніки та 63 особи, 30 з яких — рятувальники.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що з'явилися подробиці потужного вибуху в столичній багатоповерхівці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через забруднення води в Одесі відпочиваючі не можуть відвідувати пляжі.

Також "Hyser" писав, що вибух підстанції, який стався в центрі Одеси, переполошив всю Україну.